polnjena paprika
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: franc saletinger
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 kos lovorjev list
- 15 dag govedina
- 2 g česen
- 8 kos paprika
- 20 dag svinjina
- 1 dag pršut
- 20 dag riž (beli/rjavi)
- 3 dcl paradižnikova omaka
- 1 čajna žlica soli
- 1 dcl vino rdeče
- 1 ščepec poper-po okusu
- 7 dag moka
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4298 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 853 |
Navodila za pripravo
Meso na fino zameljemo in na drobno sesekljamo pršut. čebulo prepražimo in dodamo riž, ki se naj duši cca. 5min. Odstavimo in primešamo k mesu, dodamo vse naštete sestavine in dobro premešamo in za 20 minut postavimo v hladilnik.
Na vročem olju prepražimo sladkor in ko spremeni barvo dodamo paradižnikov koncentrat, vino,malo soli,lovorjev list in zalijemo z vodo. Ko zavre zgostimo z moko in pustimo vreti na počasnem ognju 15 minut.
Papriko očistimo in jo napolnimo z pripravljeno maso. Vse skupaj kuhamo cca.1 uro,oz. dokler paprika ne postane mehka. Zraven ponudimo pire ali slan krompir v kosih.