Moja kuhinja:

Polnjena svinjska ribica s smetanovo omako



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajce
  • 1/4 čebule
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 1 srednje velika svinjska ribica
  • 50 g pršuta
  • 100 g špinače
  • sol, poper, kumina
  • 4 večje šampinjone
  • 1 čajna žlica moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 9146

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 469

Navodila za pripravo

Jajce trdo skuhamo. Ribico prerežemo da ddobimo en velik zrezek. Posolimo na notranji strani. Na meso prvo položimo rezine pršuta, nato špinačo ter nazadnje na rezine narezano trdo kuhano jajce. Zavijemo v rulado ter zašijemo z špilami ali z vrvico, da nam rolada med peko ne pade narazen. Posolimo še z zunanje strani, malo še popopramo ter posujemo s kumino. Pečemo 120 minut na ogreti pečici na 200°c. Po 90 minutah meso vzamemo iz pečice, pokrijemo z alu folijo ter pečemo še 30 minut.
Med tem časom pripravimo smetanovo omako. Čebulo pražimo, ko postane zlato rumene barve ji dodamo nasekljane šampinjone. Dušimo jih 10 minut. Nato dodamo še smetano in eno žličko moke, da se omaka zgosti. Kuhamo še 10 minut. K omaki lahko dodamo tudi dve žlici omake, katera nastane med pečenjem ribice.
Ko je meso pečeno ga vzamemo iz pečice, ga narežemo ter prelijemo s smetanovo omako.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev