Moja kuhinja:

Polnjene bučke



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 bučki
  • 2 zrna česna
  • žlica olja
  • 10 dag mletega mesa
  • 8 dag ribanega sira
  • četrt čebule
  • žlička ketchupa
  • žlička mlete paprike, malo popra in soli
  • 1 manjše jajce

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2219

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 642

Navodila za pripravo

Bučke narežemo na kolobarje, kot kaže slika. Vsakemu izdolbemo sredico z žličko (da dobimo nekakšno skodelico), posolimo in jih obrnemo navzdol, da izteka voda, ki jo bučka izpusti. Izdolbeno meso bučk nasekljamo, ker ga bomo kasneje uporabili.

Na olju prepražimo čebulo. Ko začne rumeneti, dodamo česen, mleto meso in ga začinimo. Izpareti mora vsa tekočina, nato dodamo bučke in hitro prepražimo (1 minuta). Odstavimo z ognja ter počakamo, da se malo ohladi. Nato dodamo ribani sir in jajce.

Vzamemo izdolbene bučke in jih napolnimo z maso. Bučke pečemo približno 15-20 minut. Po želji jih ob koncu peke posipamo s še malo ribanega sira.

Lahko jih ponudimo samostojno ali kot prilogo pečenemu krompirčku ali kakšni osvežilni solati.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev