Moja kuhinja:

Polnjene paprike s piro in mletim mesom


Polnjene paprike s piro in mletim mesom
Polnjene paprike s piro in mletim mesom
Polnjene paprike s piro in mletim mesom
Polnjene paprike s piro in mletim mesom

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos čebula
  • 200 ml VODE
  • 2 jedilna žlica sladkorja
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 kos jajce
  • 1 skodelica krušnih drobtin
  • 6 kos rumenih paprik
  • 250 g puranjega mletega mesa
  • 1 skodelica pire
  • 4 kos paradižnike
  • 2 kos nariban korenček
  • 1 jedilna žlica paradižnikovega koncentrata

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2987

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 647

Navodila za pripravo

Paprike na vrhu izdolbemo odstranimo semenje in operemo, med tem časom naj se kuha pira v slani vodi dokler ni mehka. Za nadev dobro zmešamo piro, meso, jajce drobtine in posolimo in popopramo. Nadevamo paprike, V posodo damo olje, prepražimo čebulo, dodamo korenje, in pražimo nato vmešamo sladkor in pražimo dokler ne karamelizira, Med tem pa v vrelo vodo potopimo paradižnike za 2 minute jih olupimo in narežemo. Ko je čebula pripravljen dodamo koncentrat, pomešamo in paradižnik. Posolimo in počakamo da zavre, dodamo še 200ml vode. S paličnim mešalnikom zmiksamo zelenjavo, da dobimo gosto omako, v omako položimo filane paprike še malo dosolimo in kuhamo 1 uro na malem ognju.

Priloga pire krompir.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev