Polnjeni piščanec
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jabolko
- 2 korenčka
- 1 čebulo
- 1 jajce
- malo soli
- 1 žlico kisle smetane
- malo rdeče paprike
- malo olja
- malo muškatnega oreščka
- 1 jušna kocka
- malo nasekljanega peteršilja
- malo popra
- 1 žemljo
- 1 žlico gorčice
- 1 piščanca
- 1 manjši kos prekajene šunle ali slanine
- 1 manjši kos prekajene šunke ali slanine
- 1 žličko vegete
- malo masla ali maščobe za pečenje
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4224 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 914 |
Navodila za pripravo
Očiščenega piščanca natremo z gorčico, potresemo z poprom, soljo in mleto rdečo papriko.
Položimo ga v skledo, pokrijemo in ga čez noč v hladilniku mariniramo.
* Iz jušne kocke na hitro skuhamo juho, s katero prelivamo piščanca.
Šunko narežemo na kocke, čebulo sesekljamo in oboje prepražimo na olju. V skledo damo na kocke narezano žemljo, sesekljani peteršilj, vegeto, razžvrkljano jajce, kislo smetano, muškatni orešček in prepraženo čebulo s šunko. Vse skupaj dobro premešamo.
Mariniranemu piščancu na prsnem košu s prstom dvignemo kožo do vratu in do rebrnih kosti. Pod kožo ga nadevamo s pripravljenim kruhovim nadevom. Nato ga zapremo, prav tako pa privežemo tudi bedra in perutničke k trupu.
Piščanca položimo v pekač, ga prelijemo z vročim maslom ( ali oljem ) in obložimo s korenčkom in jabolko, ki smo jo prerezali na polovico. Pečemo 90 min na 180° C.
Med prvo polovico pečenja, piščanca prelivamo z vročo juho. V drugi polovici pečenja pa ga polivamo s sokom iz pekača.
Ko je piščanec pečen, ga pustimo v pečici še 10 minut, pri priprtih vratih. Nato ga prerežemo in postrežemo.
* Jaz takšnega piščanca pripravim za martinovo, zraven ponudim rdeče zelje in mlince. Naj bo izbira današnje priloge vaša odločitev..
Pa hrustljav dober tek!