Moja kuhinja:

Polnjeni piščanec



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jabolko
  • 2 korenčka
  • 1 čebulo
  • 1 jajce
  • malo soli
  • 1 žlico kisle smetane
  • malo rdeče paprike
  • malo olja
  • malo muškatnega oreščka
  • 1 jušna kocka
  • malo nasekljanega peteršilja
  • malo popra
  • 1 žemljo
  • 1 žlico gorčice
  • 1 piščanca
  • 1 manjši kos prekajene šunle ali slanine
  • 1 manjši kos prekajene šunke ali slanine
  • 1 žličko vegete
  • malo masla ali maščobe za pečenje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4224

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 914

Navodila za pripravo

Očiščenega piščanca natremo z gorčico, potresemo z poprom, soljo in mleto rdečo papriko.
Položimo ga v skledo, pokrijemo in ga čez noč v hladilniku mariniramo.

* Iz jušne kocke na hitro skuhamo juho, s katero prelivamo piščanca.

Šunko narežemo na kocke, čebulo sesekljamo in oboje prepražimo na olju. V skledo damo na kocke narezano žemljo, sesekljani peteršilj, vegeto, razžvrkljano jajce, kislo smetano, muškatni orešček in prepraženo čebulo s šunko. Vse skupaj dobro premešamo.

Mariniranemu piščancu na prsnem košu s prstom dvignemo kožo do vratu in do rebrnih kosti. Pod kožo ga nadevamo s pripravljenim kruhovim nadevom. Nato ga zapremo, prav tako pa privežemo tudi bedra in perutničke k trupu.

Piščanca položimo v pekač, ga prelijemo z vročim maslom ( ali oljem ) in obložimo s korenčkom in jabolko, ki smo jo prerezali na polovico. Pečemo 90 min na 180° C.
Med prvo polovico pečenja, piščanca prelivamo z vročo juho. V drugi polovici pečenja pa ga polivamo s sokom iz pekača.

Ko je piščanec pečen, ga pustimo v pečici še 10 minut, pri priprtih vratih. Nato ga prerežemo in postrežemo.

* Jaz takšnega piščanca pripravim za martinovo, zraven ponudim rdeče zelje in mlince. Naj bo izbira današnje priloge vaša odločitev..

Pa hrustljav dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev