Moja kuhinja:

POLNOZRNATA PICA S ŠUNKO, SIROM IN RUKOLO



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 čajna žlica oljčnega olja
  • 300 g polnozrnate moke
  • 150 g pirine moke
  • 150 g bele moke
  • 2 čajna žlica soli
  • 1 jedilna žlica medu
  • 1 suhi kvas
  • 2,5 dcl TOPLEGA MLEKA(1,6 maščobe)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3607

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 696

Navodila za pripravo

V posodo za mešanje damo moko,sol, olivno olje, kvas in žlico medu. Pri tem pazimo, da se kvas in sol ne dotikata. Vse to zalijemo s toplim mlekom in z mešalnikom za mešanje testa gnetemo 6 minut s presledki, da vmes testo počiva. Potem damo testo iz posode na pomokano površino in gnetemo še naprej dokler testo ni čisto gladko. Testo namažemo z repičnim oljem in damo v vrečko ter za par ur v hladilnik ali čez noč pustimo v njem. Ko zelo lepo vzhaja ga razvaljamo, damo v namaščen pekač za pico.

Nadev:
Paradižnikova kaša,ščepec soli
Šunka v ovitku (ali habakuk)
Sir jošt ali gauda
Sveži šampinjoni –narezani
Sladka koruza
Olive
Rukola
Namesto šunke lahko damo tune+čebula.

Paradižnik zlijemo v posodo solimo in vsujemo začimbe za pico, razporedimo po testu, ki smo ga prešpikali z vilicami, da se ne napihne. Na
paradižnik damo šunko, sol, narezane šampinjone,koruzo in olive.
Ko je pica pečena damo nanjo svežo rukolo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev