Moja kuhinja:

POLPETE V PARADIŽNIKOVI OMAKI


POLPETE V PARADIŽNIKOVI OMAKI
POLPETE V PARADIŽNIKOVI OMAKI
POLPETE V PARADIŽNIKOVI OMAKI
POLPETE V PARADIŽNIKOVI OMAKI

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 50 dag mletega mesa (30 dag govejega, 20 dag svinjskega)
  • 1 jajce, sol, poper,
  • 1 čebula (pražena)
  • malo peteršilja, rahlo praženega
  • 3 stroke česna
  • 5 dag olja
  • 1 žemljico (namočimo, rahlo iztisnemo in zmeljemo ali dobro zdrobimo)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 10538

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 871

Navodila za pripravo

Omaka:
4 dag masla, 4 dag moke,
3 jed. žlice paradižnikove mezge
čebula,
peteršilj, česen,
sol, sladkor, kis (ali belo vino)
voda ali juha za zaliti
ŠPAGETI kot priloga

PRIPRAVA POLPETOT:
Vse sestavine primešamo k mletemu mesu. Iz njega oblikujemo (po obliki in velikosti) jajcu podobne svaljke, damo jih v slabo namaščen pekač in v pečici na kratko opečemo. Nato (lahko jih posujemo še s sesekljanim peteršiljem), prelijemo s paradižnikovo omako in še v pečici pokrito dušimo 20 minut.

OMAKA:
Na drobno nasekano čebulo na maslu, zlato prepražimo, dodamo nasekljan peteršilj in česen, prepražimo, da zadiši nato dodamo moko malo popražimo in dodamo paradižnikovo mezgo, vse še malo popražmo, zalijemo z vodo ali juho, nekoliko pokuhamo, začinimo s soljo, sladkorjem, kisom (belo vino). To pretlačimo (spasiramo) čez polpete in v pečici do konca dušimo.
Kot priloga: špageti in zelena solata.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev