POLPETE V PARADIŽNIKOVI OMAKI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: cvetka cmor
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 50 dag mletega mesa (30 dag govejega, 20 dag svinjskega)
- 1 jajce, sol, poper,
- 1 čebula (pražena)
- malo peteršilja, rahlo praženega
- 3 stroke česna
- 5 dag olja
- 1 žemljico (namočimo, rahlo iztisnemo in zmeljemo ali dobro zdrobimo)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 10538 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 871 |
Navodila za pripravo
Omaka:
4 dag masla, 4 dag moke,
3 jed. žlice paradižnikove mezge
čebula,
peteršilj, česen,
sol, sladkor, kis (ali belo vino)
voda ali juha za zaliti
ŠPAGETI kot priloga
PRIPRAVA POLPETOT:
Vse sestavine primešamo k mletemu mesu. Iz njega oblikujemo (po obliki in velikosti) jajcu podobne svaljke, damo jih v slabo namaščen pekač in v pečici na kratko opečemo. Nato (lahko jih posujemo še s sesekljanim peteršiljem), prelijemo s paradižnikovo omako in še v pečici pokrito dušimo 20 minut.
OMAKA:
Na drobno nasekano čebulo na maslu, zlato prepražimo, dodamo nasekljan peteršilj in česen, prepražimo, da zadiši nato dodamo moko malo popražimo in dodamo paradižnikovo mezgo, vse še malo popražmo, zalijemo z vodo ali juho, nekoliko pokuhamo, začinimo s soljo, sladkorjem, kisom (belo vino). To pretlačimo (spasiramo) čez polpete in v pečici do konca dušimo.
Kot priloga: špageti in zelena solata.