Moja kuhinja:

porov narastek z mesom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - maslo
  • 2 jajci
  • 250 g sladke smetane
  • - poper
  • 15 dag pršuta
  • - muškatni orešček
  • - približno 16 slanih palačink
  • 1 velik por
  • 1 piščančje prsi
  • 1 kilsa smetana
  • - nariban sir

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3348

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 591

Navodila za pripravo

Palačinke spečemo po osnovnem receptu ( jajca, moka, mleko, olje, in ščep soli - jajca stepemo, počasi dodajamo mleko, moko in sol ter olje in v teflonasti ponvi spečemo palačinke. Masi dodamo peteršilj in pustimo stati 10 min, nato pa jih spečemo. Por narežemo na koleščka in ga popražimo na olju. Solimo in popramo. Ko por uvene ga zalijemo s sladko smetano in še malo pokuhamo. Pršutu odstranimo maščobo ter ga narežemo na majhne koščke. Popečemo ga na maslu. Piščančje meso prav tako narežemo na manjše koščke in ga začinimo s soljo in poprom. Popečemo na olju, do zlato rumene barve. Naoljimo pekač in na dno damo palačinke, čez damo polovico porove omake, prekrijemo s palačinkami, damo polovico mesa zmešanega s pršutom in postopek še enkrat ponovimo. Na koncu prelijemo narastek z mešanico stepenih jajc, kisle smetane, soli, popra ter muškatnega oreščka. Dodamo nariban sir in damo v ogreto pečico ( 200°C ) za 20 – 25 min.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev