Moja kuhinja:

Porovo-mesni zavitek


Porovo-mesni zavitek
Porovo-mesni zavitek
Porovo-mesni zavitek
Porovo-mesni zavitek

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 skodelica moke
  • 1 skodelica VODE
  • 1/2 skodelica olja
  • 1 čajna žlica soli
  • 3 pori
  • 50 dag mletega mesa
  • 1 jedilna žlica paradižnikove mezge
  • 2 ščepec sol, poper
  • 1 skodelica kajmaka
  • 1 skodelica belega sira
  • 1 skodelica kisle smetane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3452

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 885

Navodila za pripravo

Iz moke, vode, olja in soli zgnetemo prožno vlečeno testo, ga razdelimo na štiri dele, naoljimo in damo počivati za pol ure.

Por očistimo in tanko narežemo. Na malo olja ga kratko prepražimo, rahlo osolimo (dodani bodo slani siri in utegne biti jed preslana, zato previdno s soljo!) in popramo.

Mleto meso popražimo na malo olja, rahlo solimo, popramo in dodamo paradižnikovo mezgo, nato ga dušimo 20 minut.

Jajca, kajmak, beli sir in kislo smetano zmešamo z vilicami (sir z vilico pretlačimo).

Ko je testo spočito, vzamemo en del od štirih, ga razvlečemo (ne pretanko) na velikost pekača (zunanji rob pekača), nanj namažemo 1/4 mesnega nadeva, 1/4 porovega nadeva in prelijemo z 1/4 sirovega nadeva. Robove ob strani in gornjo četrtino pustimo nenamazano. Najprej zvijemo stranske robove navznoter (do velikosti notranje širine pekača), da sirov nadev, ki je zelo tekoč, ne odteče. Potem zavijemo še navzgor - do konca, pri čemer pazimo, da s testom dobro zapremo zavitek, da nadev ne izteka. Zavitek previdno položimo v pekač, na katerega smo prej podložili peki papir.
Enako zavijemo preostale tri zavitke in jih položimo enega ob drugega v pekač.

Zavitke pečemo cca 40 minut pri 200°C. ko jih vzamemo iz pečice, jih navlažimo z mlekom, da skorja popusti.
Postrežemo po 1/2 zavitka na osebo (kar v enem kosu ali pa razrezano na manjše koščke), zraven ponudimo solato.

- Namesto pora lahko vzamemo tudi mlado čebulo ali
kombiniramo oboje.
- Poru po želji lahko dodate malo vegete
- Sirov nadev bo manj tekoč, če iz beljakov naredite sneg, vendar ob malo spretnejšem zavijanju to ni potrebno
- Zavitek je odličen tudi hladen, zato ga lahko brez skrbi pripravite iz celotnih količin





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev