Moja kuhinja:

Pravi mesni burek


Pravi mesni burek
Pravi mesni burek
Pravi mesni burek
Pravi mesni burek

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 500 g listnatega testa
  • 500 g govejega mletega mesa
  • 2 kos rdeče čebule
  • 10 dag masla
  • 2 dcl olja
  • 1 skodelica VODE
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 ščepec popra

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 22523

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 602

Navodila za pripravo

Najprej malo naoljimo ponev in v njej prepražimo čebulo, da postane zlato rumene barve. Ko se čebula ohladi ji dodamo mleto meso ter solimo in popramo. Zmes dobro premešamo. Pripravimo si nekaj kosov listnatega testa v obliki pekača lahko tudi za okrogel pekač.

V namaščen pekač z maslom položimo tri vrstice listnatega testa za spodnjo skorjo bureka. Vsako vrstico testa premažemo z oljem. Nato po vrhu enakomerno raztrosimo meso, naoljimo in nato zopet položimo vendar tokrat dve vrstici listnatega testa in premažemo z oljem. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka nadeva. Za zgornjo skorjo bureka uporabimo dve vrstici listnatega testa in ju premažemo z oljem. V 200°C segreto pečico postavimo pekač in burek pečemo 40 minut. Ko je burek pečen, ga damo iz pečice, razrežemo na trikotnike, rahlo zalijemo s prekuhano mastno vodo in ga še za 5 minut vrnemo v pečico. Nato ga damo ven in ga prekrijemo, da se upari. Še toplega ga ponudimo skupaj z jogurtom. Dober tek.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev