Moja kuhinja:

PRAŽENA SVINJSKA JETRA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 cebuli
  • 500 g svinjskih jeter
  • 10 dag olja ali 3 jed. žl. masti
  • * sol in poper po okusu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 11586

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 866

Navodila za pripravo

Čebulo prerežemo na pol in jo nasekamo na tanke lističe nato jo spražimo na olju ali masti.
Ko je čebula zlato rumena ji dodamo na tanke lističe narezana jetra in poper. Jetra hitro popražimo in tik pred serviramo solimo.
Zraven ponudimo kruh.
Jetra lahko naredimo tudi na omaki. To naredimo tako, da pražena jetra posipamo s kavno žličko moke malo popražimo in zalijemo z malo vode, dodamo poper, malo majarona sol in po kapljicah beli kis prekuhamo in serviramo s kruhom ali pire krompirjem.

Oba načina sta zelo dobra, pa dober tek želim!

***Namesto svinjskih jeter lahko vzamete telečja!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev