PRAŽENA SVINJSKA JETRA
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: cvetka cmor
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 cebuli
- 500 g svinjskih jeter
- 10 dag olja ali 3 jed. žl. masti
- * sol in poper po okusu
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 11586 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 866 |
Navodila za pripravo
Čebulo prerežemo na pol in jo nasekamo na tanke lističe nato jo spražimo na olju ali masti.
Ko je čebula zlato rumena ji dodamo na tanke lističe narezana jetra in poper. Jetra hitro popražimo in tik pred serviramo solimo.
Zraven ponudimo kruh.
Jetra lahko naredimo tudi na omaki. To naredimo tako, da pražena jetra posipamo s kavno žličko moke malo popražimo in zalijemo z malo vode, dodamo poper, malo majarona sol in po kapljicah beli kis prekuhamo in serviramo s kruhom ali pire krompirjem.
Oba načina sta zelo dobra, pa dober tek želim!
***Namesto svinjskih jeter lahko vzamete telečja!