PRAZNIČNA PICA S ŠPINAČO, ŠUNKO,SIROM IN JAJCEM
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Simona Rus
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- SUHI kvas
- 25 dag polnozrnate moke
- 25 dag bele moke
- 2 čajna žlica soli
- 1 jedilna žlica medu
- ZA testo
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- 2,5 dcl toplega mleka
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3304 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 886 |
Navodila za pripravo
ZA NADEV(pekač 28 cm):
6 JEDILNIH ŽLIC PARADIŽNIKOVIH PELATOV
začimbe za pico
15 DAG ŠPINAČE (PASIRANE ALI V LISTIH)
8 REZIN ŠUNKE V OVITKU (odvisno od velikosti pice)
2 jedilni žlici smetane za kuhanje
SIR
ŠAMPINJONI
1 JAJCE
Na maslu prepražimo špinačo, posolimo in dodamo malo smetane
za kuhanje.Odstavimo. Na testo damo paradižnik zmešan z začimbami za pico, nanj damo par rezin sira. V obliki zvezde zložimo špinačo, vendar na sredini pustimo luknjo za jajce, ki pride nazadnje.Nato damo v rolco zvito šunko (kot na sliki). Gor potresemo nariban sir in šampinjone (še vedno zlagamo v obliki zvezde) in nazadnje jajce, ki ga damo v sredino(malo ga posolimo). Na 200 stopinj pečemo 15 minut.