Moja kuhinja:

Puranja Lazanja



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 80 g margarina
  • 5 dcl mleko
  • 1 kos paprika
  • 1 kos paradižnik
  • 80 g moka
  • 5 dcl sladke smetane
  • 200 g nariban sir
  • 1 kos strok česena
  • - sol, poper, origani
  • 500 ml paradižnikov pire
  • 600 g mleto puranje meso
  • 1 kos mala čebula
  • - mleta paprika
  • - muškatni orešček
  • - testo za lazanjo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4478

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 703

Navodila za pripravo

V posodi na olju prepražimo čebulo, česen, papriko in paradižnik. Dodamo mleto puranje meso in začimbe (sol poper, origano, mleta paprika, muškatni orešček). Pražimo 10 minut nato dodamo 500 ml paradižnikovega pireja in kuhamo še 30 minut. Za bešamel na margarini prepražimo moko in zalijemo s pol litra sladke smetane in pol litra mleka. V pekač položimo plast testa za lazanjo in ga polijemo z bešamelom, sledi omaka in nova plast testa. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka testa. Zadnjo plast bogato prelijemo z bešamelom in na debelo potresemo z naribanim sirom. Zapečemo v pečici 40 minut na 180 stopinjah.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev