Moja kuhinja:

Puranja rolada



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kisla smetana
  • 4 jedilna žlica olja
  • 1 jedilna žlica soli
  • 2 jedilna žlica peteršilja
  • 1 čajna žlica muškatnega oreščka
  • 7 večjih puranjih zrezkov
  • 1/5 skodelica gob
  • 1/5 skodelica kuhanega korenčka (koščki)
  • 6 rezin pršuta
  • 1 čajna žlica vegete, parike v prahu, popra
  • 2 jedilna žlica čebule v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8618

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 964

Navodila za pripravo

Puranje zrezke nasolimo, vegetamo, popramo. Razporedimo jih na prozorno folijo za živila (potem nam bo v pomoč pri zvijanju). Damo gor rezine pršuta, gobice, korenček, kislo smetano in zvijemo v rolado. Obvežemo jo z vrvico. Rolado posujemo z peteršiljem, poprom, čebulo (mogoče še z kakšno začimbo - po želji) Damo v steklen pekač (ali kateri drugi ) in pečemo 1 uro na 160 stopinj. Najprej pokrijemo z folijo, čez kakšnih 45 minut pa pečemo brez, da se naredi lepa skorjica.

Zraven ponudimo pire krompir in kakšno dobro vino.

Pa dober tek!!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev