Puranja rolada
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: damjana zgonec
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kisla smetana
- 4 jedilna žlica olja
- 1 jedilna žlica soli
- 2 jedilna žlica peteršilja
- 1 čajna žlica muškatnega oreščka
- 7 večjih puranjih zrezkov
- 1/5 skodelica gob
- 1/5 skodelica kuhanega korenčka (koščki)
- 6 rezin pršuta
- 1 čajna žlica vegete, parike v prahu, popra
- 2 jedilna žlica čebule v prahu
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 8618 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 964 |
Navodila za pripravo
Puranje zrezke nasolimo, vegetamo, popramo. Razporedimo jih na prozorno folijo za živila (potem nam bo v pomoč pri zvijanju). Damo gor rezine pršuta, gobice, korenček, kislo smetano in zvijemo v rolado. Obvežemo jo z vrvico. Rolado posujemo z peteršiljem, poprom, čebulo (mogoče še z kakšno začimbo - po želji) Damo v steklen pekač (ali kateri drugi ) in pečemo 1 uro na 160 stopinj. Najprej pokrijemo z folijo, čez kakšnih 45 minut pa pečemo brez, da se naredi lepa skorjica.
Zraven ponudimo pire krompir in kakšno dobro vino.
Pa dober tek!!