Moja kuhinja:

Puranje rolade



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 čajna žlica sol
  • 400 ml VODE
  • 3 jedilna žlica sladke smetane
  • 6 čajna žlica mlete kumine
  • 6 kos jajc
  • 6 kos puranjih zrezkov
  • 1 čajna žlica gustina za omake

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4050

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 516

Navodila za pripravo

Najprej skuhamo jajca na trdo, ter jih olupimo. Puranji file narežemo na zrezke. Če so predebeli jih stanjšamo tako, da čez njih damo vrečko ali folijo in jih povaljamo z valarjem. Na majhen krožnik stresemo kumino in sol, povaljamo jajca v kumini in zavijemo v puranji zrerek. Pričvrstimo z vrvico ali zobotrebcem. V ponvi segrejemo malo olja in zrezke pečemo 5min. Po tem času jih zalijemo z vodo. Ponev pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo 30min. Kuhanim roladam odstranimo zobotrebce oz vrvice, ter jih prepolovimo. Damo jih na krožnik tako, da se vidijo jajca. V sok, ki je ostal na ponvi dodamo sladko smetano in gustin, ter naredimo omako, kateri po želji solimo. Omako prelijemo preko razpolovljenih rolad.



Marjeta Kuhar

njami njami



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev