Puranji zrezki s krompirčkom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- nekaj puranjih zrezkov
- nekaj korenčkov
- malo olja, soli in vegete
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2711 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 898 |
Navodila za pripravo
Zrezke posolimo in začinimo po okusu (vegeta) in popečemo v ponvi na malo olja iz obeh strani.
Krompir in korenček ostrgamo, narežemo in damo v ponev, da se popeče. Po nekaj minutah ponev pokrijemo, da se še malo poduši (pokuha) v pari. Nekajkrat premešamo in pazimo, da ga ne 'potenstamo' - ne sme biti predolgo pokrit. Nekaj minut, preden je pečen, ga odkrijemo in še malo zapečemo.
Krompir in korenček lahko damo v posodo s papirnato brisačo, da se olje odcedi, nato posolimo in postrežemo.
Dober tek!