Moja kuhinja:

Puranji zrezki v gobovi omaki s kruhovim cmokom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica soli
  • 1/2 L vode oz. po potrebi
  • 1 majhna čebula
  • 1 lovorov list
  • 5 manjših ali 4 večje kose puranjih zrezkov
  • 1/2 čajne žlice celega popra
  • 1 čajna žlica mlete rdeče paprike
  • 3 jedilne žlice ostre moke
  • 4 jedilne žice olja
  • 1 majhmo pločevinko vloženih gobic ( lahko tudi sveže )

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4625

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 582

Navodila za pripravo

Na olju popražimo čebulo, nato jo odstranimo in v istem olju popražimo puranje zrezke na obeh straneh. Nato zrezke umaknemo in v posodo vlijemo vodo, posolimo, dodamo poper, lovorov list in rdečo papriko. Ko zavre damo nazaj zrezke in kuhamo na zmernem ognju 20 min. Zgostimo z moko, ki smo jo prej dali v 1 dl vode in gobice, lahko iz pločevinke in vse skupaj kuhamo še 5 do 10 min. Serviramo vroče in z kruhovim cmokom. Omake zaradi gobic več ne pogrevamo!
Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev