Moja kuhinja:

Puranji zrezki z gobicami


Puranji zrezki z gobicami
Puranji zrezki z gobicami
Puranji zrezki z gobicami
Puranji zrezki z gobicami

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 4

[ Št. glasov: 5 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jedilna žlica smetane za kuhanje
  • 1 čajna žlica masla
  • 4 kos puranji zrezki ( lahko so tudi svinjski)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4377

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 687

Navodila za pripravo

Zrezke najprej solimo, popramo in pokapljamo z malo olivnega olja, mariniramo približno 15 minut (lahko tudi dlje). Gobice operemo in narežemo na lističe. V ponev damo olja ko se ponev z oljem segreje, vanjo položimo zrezke jih narahlo popečemo da dobijo barvo, nato zrezke narahlo pomokamo, pomešamo in hitro zalijemo z pol dcl vode, ker se nam drugače moka lahko zažge. Dodamo surove gobice ( jurčke, šampinjone ali mešano) Vse skupaj pečemo še približno 15-20 minute in seveda mešamo. Dodamo še maslo in smetano, lahko jo dodate še več, odvisno od vašega okusa, po želji še dodamo malo vode, odvisno kako gosto omako želimo imeti. Po želji še omako solimo ali pa dodamo ve-geto. Za ljubitelje sira, ga lahko tudi dodajo in sicer tako, da na zrezke položimo rezino sira, lahko ga tudi naribamo in pokrijemo s pokrovko za toliko časa, da se sir stopi in razleze po mesu. Postrežemo skupaj z rižem, pire krompirjem, svaljki ali široki rezanci...

Navodila za pripravo

Zrezke najprej solimo, popramo in prelijemo z malo olivnega olja, mariniramo približno 15 minut ( lahko tudi dlje)

jurčki , gobe , puran , puranji zrezki


Robert Sauer

super dons bo tole jedu mjami



PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev