"običajno kosilce"
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čajna žlica moke
- 1 čajna žlica masla
- 1 jajce
- 3 jedilna žlica špinače
- 1 manjši zrezek (ribica)
- 1 večji krompir
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2338 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 780 |
Navodila za pripravo
Obrok je napisan za eno osebo!
Krompir olupimo in ga narežemo na kocke. Skupaj z jajčko ga damo kuhat v osoljeno vodo. Kuhamo 25 minut (oziroma po potrebi - vmes poskusimo krompir, če je že mehak).
Zrezek razrežemo na trakce, jih posolimo, popopramo in jih pomokamo. Nanj damo moko zaradi tega, da se med peko na trakcih naredi hrustljava skorjica. Damo jih v pomaščeno ponev in na visokem ognju hitro popečemo. Ko se naredi rjava, hrustljava skorjica, odstranimo iz ognja.
Kuhan krompir pretlačimo skupaj z jajco (NE naredimo pireja, ampak samo malo pretlačimo). Jaz ne dodajam niti mleka ali masla ali kaj podobnega.
Na koncu naredimo špinačo: Špinačo damo v posodi in segrejemo. Ko malce "zavreje" dodamo maslo in primerno solimo.
Ponudimo z svinjskimi trakci in jajčnim krompirjem.