Moja kuhinja:

"običajno kosilce"



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica moke
  • 1 čajna žlica masla
  • 1 jajce
  • 3 jedilna žlica špinače
  • 1 manjši zrezek (ribica)
  • 1 večji krompir

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2338

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 780

Navodila za pripravo

Obrok je napisan za eno osebo!

Krompir olupimo in ga narežemo na kocke. Skupaj z jajčko ga damo kuhat v osoljeno vodo. Kuhamo 25 minut (oziroma po potrebi - vmes poskusimo krompir, če je že mehak).
Zrezek razrežemo na trakce, jih posolimo, popopramo in jih pomokamo. Nanj damo moko zaradi tega, da se med peko na trakcih naredi hrustljava skorjica. Damo jih v pomaščeno ponev in na visokem ognju hitro popečemo. Ko se naredi rjava, hrustljava skorjica, odstranimo iz ognja.
Kuhan krompir pretlačimo skupaj z jajco (NE naredimo pireja, ampak samo malo pretlačimo). Jaz ne dodajam niti mleka ali masla ali kaj podobnega.
Na koncu naredimo špinačo: Špinačo damo v posodi in segrejemo. Ko malce "zavreje" dodamo maslo in primerno solimo.
Ponudimo z svinjskimi trakci in jajčnim krompirjem.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev