Moja kuhinja:

Ribica na ocvrti kruhovi posteljici



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo mleka
  • malo soli
  • 2 stroka česna
  • malo olja
  • malo muškatnega oreščka
  • 1 bučko
  • malo česna
  • 1 manjši kos svinjske ribice
  • malo currya
  • 1 nasekljano čebulo
  • malo začimb za svinjino
  • 2 jajci ( za premaz pečenke in paniranje )
  • nekaj belih mandeljev
  • 1 žličko moke
  • 10 dag pripravljene špinače

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2089

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 575

Navodila za pripravo

Na olju prepražimo česen in moko. Zalijemo z mlekom in dodamo špinačo. Začinimo s soljo in muškatnim oreščkom.

Kos svinjske ribice nasolimo in namažemo s stepenim jajcem za lepšo in boljšo skorjo. V naoljen pekač nadevamo nasekljano čebulo, česen in na kolobarje narezane bučke, ki jih prav tako pomažemo z jajcem. Naložimo v pekač, na to pa položimo začinjeno ribico. Pečemo jo 1 uro na 200 stopinj, medtem pa jo obračamo, zalivamo z maščobo, po potrebi tudi z malo vode.

Pečeno ribico ohladimo. Medtem, ko se je ribica pekla v pečici, pripravimo ocvrte kruhke, na katere naložimo pečeno ribico, ki jo potresemo z belimi mandeljni in okrasimo s pečenimi bučkami in bučkami na katere smo naložili okrašeno špinačo...
Špinačo lahko ponudimo tudi posebej.
Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev