Moja kuhinja:

Ribica pečena z arašidi in obložena s špinačo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo soli
  • malo olja
  • 1 manjši kos svinjske ribice
  • 1 jajce ki jo razžvrkljamo
  • malo nasekljanih arašidov
  • malo naribanega korenčka za dekoracijo krožnika
  • malo moke za pomokanje ribice

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1728

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 526

Navodila za pripravo

Priprava špinače;
Za pripravo špinače potrebujemo; 1 paket zamrznjene špinače, 2 stroka česna, malo olja za pečenje, malo muškatnega oreščka, 1 žlico moke, 2 žlici mleka in malo soli;
Špinačo najprej odtalimo. Na olju prepražimo česen, skupaj z 1 žličko moke. Premešamo in počakamo, da se prežganje malce zgosti, nato dodamo špinačo, 2 žlici mleka, posolimo in še enkrat dobro zmešamo in začinimo z muškatnim oreščkom.
Priprava svinjske ribice;
Svinjsko ribico prerežemo na polovico. Ribico napolnemo s špinačnim nadevom, jo dobro zapremo, nato jo posolimo in pomokano. Položimo jo v jajce iz obeh strani, potem pa nanjo natrosimo arašide in jo opečemo na vročem olju. Pečemo okoli 30-35 minut in ves čas obračamo, malo znižujemo temperaturo ognja, da se nam ne zapeče preveč naenkrat.
Pečeno ribico odcedimo od maščobe in jo naložimo na servirni krožnik, ki ga napolnimo s špinačo, okrasimo z naribanim korenčkom in vse skupaj še enkrat potresemo z arašidi.
Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev