Rižota s hrenovkami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: TINA VIDMAR
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 0,5 kos čebule
- 1 čajna žlica gorčice
- 1 jedilna žlica olja
- 200 g riža
- 1 kos majhen korenček
- 100 ml paradižnikovega pireja
- 3 kos hrenovke
- sol, poper, vegeta
- 4 kos sottileti sir za toast
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 10135 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 910 |
Navodila za pripravo
Na žlici olja pocvremo na kolobarčke narezane hrenovke.
Dodamo čebulo na rezinice narezean korenček tern vse skupaj pražimo, dodamo gorčico in paradižnikov pire.
Prepražimo.
Dodamo začimbe (količine odvisne od posameznika) in zalijemo z malo vode in pokuhamo.
Preden popolnoma izpari zalijemo z litrom vode ali jušne osnove ter počakamo da zavre.
Dodamo riž in sotilete ter kuhamo po navodilih embalaže riža.
Postrežemo.