Rižota s svinjino
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Janja Kristan
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 strok česna
- sol poper
- pol čebule
- 150 g riža
- 250 g svinjskega mesa
- malo graha
- malo korenčka
- malo majarona
- 1/2 goveje jušne kocke
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 34456 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 981 |
Navodila za pripravo
Na malo olja opražimo sesekljano čebulo in česen! Ko je čebula zlatorumene barve dodamo meso, ki smo ga prej narezali na majhne kocke, ga posolimo popopramo in dodamo majarona! Meso prelijemo z malo vode, dodamo še korenček narezan na kocke in grah, in dušimo do mehkega! Približno 50 minut! Ko je meso dovolj mehko mu dodamo opran riž zalijemo z dvema lončkoma vode! Dodamo pa tudi pol kocke za juho! Premešamo! Ko je riž kuhan odstavimo z ognja in pustimo da se malo ohladi! Nato postrežemo!
Dober tek!