Moja kuhinja:

Rižota z belim vinom in faširanim mesom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 stroka česna
  • 7-8 pesti riža
  • 500 g faširanega mesa
  • 1 dcl jušne osnove
  • ščepec peteršilja, popra, soli
  • 1 dcl belega vina

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2137

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 668

Navodila za pripravo

V posodo nalijemo vodo in jo solimo, ter pokrijemo in pustimo da zavre, nato pa jo odstavimo in ji dodamo umit riž - kar pomeni da riž nekajkrat splaknemo z mlačno vodo. ( vode mora biti vsaj 2-3 litre) Riž kuhamo vsaj pol ure. Da boste zagotovi da je kuhan, je najbolje da ga kakšno zrno probate. Kuhan riž nato odcedimo in čeznjega prelijemo vodo, da odplaknemo odvečni škrob.
Medtem ko se riž kuha, narežemo na majhne koščke česen in čebulo in v meso vmešamo peteršilj, poper in sol. V ponvi segrejemo olje in mu dodamo česen, ga malce popražimo ( ne sme postati rjav ker bo tako postal grenak), dodamo čebulo in vse skupaj kakšno minutko pražimo nato pa v ponev stresemo še meso in vse skupaj pražimo kakšni 5 minut da se meso malce popeče. V ponev nato zlijemo jušno osnovo in vino, ter vse skupaj pokuhavamo dokler večina tekočine ne izhlapi. Omaki nato dodamo kuhan riž, ter vse skupaj dobro premešamo in smo končali.

Dober tek





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev