Moja kuhinja:

Rižota z grahom in slanino



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: lahek

Količina: 6

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 pest slanine
  • 2 pest graha
  • 5 pest riža

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2468

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 558

Navodila za pripravo

Slanino prepražimo, dodamo grah, ter vse skupaj še malo pražimo. Dodamo riž, premešamo, zalijemo z vodo. Kuhamo dokler ni riž mehak, vmes pa večkrat dolijemo vodo. Pred koncem kuhanja rižoto poizkusimo in po potrebi solimo, saj je slana dovolj lahko že zaradi slanine. Na koncu ne sme biti rižota preveč tekoča, ampak mora biti kompaktna. Rižoto damo na krožnik in postrežemo.

rižota , riž , slanina , grah




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev