Rolanka
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tatjana Škulj
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 sol
- 1 kos jajce
- 1 jedilna žlica moke
- 1/2 kos čebule
- 2 jedilna žlica skute
- 1 kos svinjska ribica
- 4 jedilna žlica špinače
- 1 jedilna žlica drobtin
- 1 jedilna žlica gorčice
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2789 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 809 |
Navodila za pripravo
Svinjsko ribico zarežemo v levo in desno, da dobimo zrezek.Potolčemo in solimo.Skuto, jajce, drobtine in malo soli zmešamo v nadev in namažemo po mesu.Na skutin nadev damo špinačo, meso zvijemo, zavijemo v alu folijo in pečemo 30 minut pri temperaturi 200°C.V ponvi prepražimo čebulo, dodamo gorčico, moko in sok, ki se nabere v foliji, še malo zalijemo z vodo, solimo in prekuhamo. Dobljeno omako polijemo po narezani svinjski ribici.