Moja kuhinja:

Sarma



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 1 kos jajce
  • 1 ščepec popra
  • 1 kos glava kislega zelja
  • 1 ščepec lovorov list
  • 4 dcl pasiranega paradižnika
  • 1 jedilna žlica mlete rdeče paprike
  • 500 g mletega mešanega mesa
  • 100 g surovega riža

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2594

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 580

Navodila za pripravo

Meso, riž, sol, poper in jajce zmešamo. Liste zelja previdno odstranimo, operemo, izrežemo stržen in v njih zavijemo žlico do dve (odvisno od velikosti listov) mesne mešanice. Od strani jih podvijemo v sarme. Ostanek zelja na tenko narežemo, položimo nekaj zelja na dno posode, nanj položimo sarme in povrhu potresemo še preostanek zelja.
V drugi posodi zmešamo paradižnik, sol, poper, mleto rdečo papriko in pol litra vode. Vse to prelijemo preko sarm. Če niso pokrite s tekočino, dodamo še malo vode ali paradižnika, če imamo radi bolj gosto omako.
Kuhamo cca 1 uro. Vmes dolijemo tekočino,če preveč povre.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev