Moja kuhinja:

Sarma iz pečice


Sarma iz pečice
Sarma iz pečice
Sarma iz pečice
Sarma iz pečice

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica paradižnikova mezga
  • 1 čajna žlica rdeče paprike
  • 25 dag čebule
  • 50 dag mletega mesa
  • 6 dag riža
  • 1 dcl tople vode
  • 2 kos seseljanega česna
  • 1 ščepec majarona
  • 1 ščepec mlete kumine
  • 1 večja glava kislega zelja
  • 1 jajce
  • 1 kos slanine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 26733

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 649

Navodila za pripravo

Na olju prepražimo sesekljano čebulo, da postekleni, dodamo sesekljan česen,prebran in opran riž ter ga na hitro popražimo. Dodamo mleto meso sesekljana peteršilj, majaron,mleto papriko, paradižnikovo mezgo, kumino, sol in poper. Premešamo, po potrebi dolijemo vodo in pri nizki temperaturi pražimo 10 - 15 minut. Ohladimo in vmešamo eno jajce.
Liste kislega zelja speremo v hladni vodi. Odcedimo in nekaj listov (manjše) narežemo in položimo na dno pekača (ognjevarne posode). Ostale liste zložimo na delovno površino tako, da so obrnjeni z vrhnjo stranjo navzdol. Na vsak list damo zvrhano žlico nadeva in zložimo liste v sarme. Polagamo jih v pekač, med vrstami sarm položimo narezano zelje in narezano slanino.
V pečici cca 1 uro, na 180 počasi naprej dušimo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev