Moja kuhinja:

Sarma iz pečice


Sarma iz pečice
Sarma iz pečice
Sarma iz pečice
Sarma iz pečice

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica paradižnikova mezga
  • 1 čajna žlica rdeče paprike
  • 25 dag čebule
  • 50 dag mletega mesa
  • 6 dag riža
  • 1 dcl tople vode
  • 2 kos seseljanega česna
  • 1 ščepec majarona
  • 1 ščepec mlete kumine
  • 1 večja glava kislega zelja
  • 1 jajce
  • 1 kos slanine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 23694

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 555

Navodila za pripravo

Na olju prepražimo sesekljano čebulo, da postekleni, dodamo sesekljan česen,prebran in opran riž ter ga na hitro popražimo. Dodamo mleto meso sesekljana peteršilj, majaron,mleto papriko, paradižnikovo mezgo, kumino, sol in poper. Premešamo, po potrebi dolijemo vodo in pri nizki temperaturi pražimo 10 - 15 minut. Ohladimo in vmešamo eno jajce.
Liste kislega zelja speremo v hladni vodi. Odcedimo in nekaj listov (manjše) narežemo in položimo na dno pekača (ognjevarne posode). Ostale liste zložimo na delovno površino tako, da so obrnjeni z vrhnjo stranjo navzdol. Na vsak list damo zvrhano žlico nadeva in zložimo liste v sarme. Polagamo jih v pekač, med vrstami sarm položimo narezano zelje in narezano slanino.
V pečici cca 1 uro, na 180 počasi naprej dušimo.



Ivica Kidrič

Ta pečena sarma je pa res zelo dobra.Prej sem jo vedno kuhala sedaj jo pa delam po tem receptu, poskusite nebo vam žal.Njm njammmmmmmmmm.Dober tek

Vida Kos

TUD JST BOM POSKUSLA V PEČICI, JEDLA SEM JO ŽE. RES JE DRUGAČNA-BOLJŠA

Zorica Sevšek

sarmo delam po tem receptu, ta sarma je odlična, ni treba pazit nanjo, poskusite, ne bo van žal

Cvetka Žibert

Tudi jaz jo bom danes naredila po tem receptu,Rezultat javim po končani kuhi in probi. Malo me je strah upam ,da uspe.

Jože Grdadolnik

A ni skrbi da bi se zažgalo-prijelo na dnu.

Ida Peklar

Dobro, kje pa je tu omaka?



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev