Moja kuhinja:

Sarma po dolenjsko



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica moke
  • 2 jedilna žlica olja
  • 1 jajce
  • 2 jedilna žlica kisle smetane
  • Sestavine :
  • glava kislega zelja
  • 30 dag zmletega svinjskega mesa
  • 30 dag zmletega govejega mesa
  • 6 dag riža
  • 3 stroke česna
  • sol, poper
  • Za omako :
  • 4 jedilna žlica paradižnikove mezge
  • 2 jedilna žlica sesekljane čebule

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6434

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 838

Navodila za pripravo

Zeljno glavo razlistamo in operemo. Listom porežemo glavno žilo, da list lažje in lepše zvijemo. Zmleto meso zabelimo s prepraženo čebulo. Dodamo napol kuhan riž, na drobno narezan česen, jajce, solimo, popopramo in dobro zmešamo.
Na razstavljene liste porazdelimo mesni nadev ter zvijemo v klobasice. List z desne strani pokrijemo čez nadev, od sebe zavijamo okrog nadeva in z leve strani s prstom maslom, potresemo z narezanim kislim zeljem in naložimo klobasice. Po njih damo nekaj rezin suhega mesa, da bo sarma bolj okusna. Po klobasicah spet potresemo narezano zelje. Zalijemo v višino zelje z vročo vodo, posodo pokrijemo ter kuhamo 45 minut.
Medtem pripravimo omako: na olju prepražimo čebulo, namešamo moko, ter zalijemo s paradižnikovo mezgo. Kuhano omako zlijemo na zelje. Sarma naj vre še 15 minut. Postrežemo toplo. Po nasvetu babic je sarma najboljša, če je nekajkrat pogreta. Pa dober tek :-)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev