Moja kuhinja:

Sarme



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • ščepec soli, popra, peteršilja
  • 1 žlica smetane za kuhanje
  • 300 g mletega mesa
  • zelje za sarme
  • 1 liter jušne osnove
  • ščepec soli in popra za juho

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3913

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 844

Navodila za pripravo

Čebulo narežemo na drobno in popečemo. Dodamo ji meso in ga tudi popečemo. Vsemu skupaj dodamo narezan česen, sol, poper, peteršilj in malce prepečemo, da voda od mesa izhlapi. Dve do tri polne žlice mesnega nadeva nadevamo na začetek zelja in vse skupaj dobro povijemo v zelje. Po potrebi ga povijemo še v naknadni list.
V posodo zlijemo jušno osnovo, ji dodamo polovico česna, po potrebi dosolimo in popopramo. V jušno osnovo položimo sarme. Sarme kuhamo kakšnih 20 minut nato pa zabelimo z 1 dcl vode, ki smo ji predhodno dodali 1-2 žlici moke. Po želji dodamo še smetano in vse zavremo, ter postrežemo.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev