Sarme
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- 4 stroki česna
- ščepec soli, popra, peteršilja
- 1 žlica smetane za kuhanje
- 300 g mletega mesa
- zelje za sarme
- 1 liter jušne osnove
- ščepec soli in popra za juho
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3913 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 844 |
Navodila za pripravo
Čebulo narežemo na drobno in popečemo. Dodamo ji meso in ga tudi popečemo. Vsemu skupaj dodamo narezan česen, sol, poper, peteršilj in malce prepečemo, da voda od mesa izhlapi. Dve do tri polne žlice mesnega nadeva nadevamo na začetek zelja in vse skupaj dobro povijemo v zelje. Po potrebi ga povijemo še v naknadni list.
V posodo zlijemo jušno osnovo, ji dodamo polovico česna, po potrebi dosolimo in popopramo. V jušno osnovo položimo sarme. Sarme kuhamo kakšnih 20 minut nato pa zabelimo z 1 dcl vode, ki smo ji predhodno dodali 1-2 žlici moke. Po želji dodamo še smetano in vse zavremo, ter postrežemo.
Dober tek!