sarme-"kitajske"
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: eno rizvič
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jedilna žlica soli
- 1 čajna žlica moke
- 2 jedilna žlica olja
- 1 ščepec popra
- 1 čajna žlica paradižnikove mezge
- 5 kos slanine(prekajene)
- 25 dag mletega mesa(mešano)
- 8 kos kitajskega zelja(listov)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2698 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 768 |
Navodila za pripravo
Liste kitajskega zelja zblanširamo v vreli vodi(1 minuto) in jih ohladimo Na olju prepražimo meso ga solimo in popramo.Ohlajenim listom zelja izrežemo koren in na vsakega damo malo mesa ter zavijemo kot sarmo.Slanino narežemo na rezine jo na olju popečemo dodamo mezgo,moko ter prepražimo.Zalijemo z malo jušne osnove in dodamo malo kitajskega zelja narezanega na trakove in začinimo.Vse skupaj malo pokuhamo dodamo sarmice in kuhamo še 30 minut.