Šašlik
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Gorazd Koletnik
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 0,5 kg govedina
- 0,5 kg čebula
- 0,5 kg svinjina
- 0,5 kg mleto meso
- 0,5 kg zelena paprika
- 0,5 kg prekajeno meso
- 0,5 kg mesnate slanine
- 4 dcl sladka smetana
- 2 kos aschlik omake
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 5555 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 767 |
Navodila za pripravo
Meso razen mletga nareži na kocke. Čebulo nareži na kolobarje, papriko pa na kocke.. Vse sestavine zmešaj in stresi v pekač. Čez to poliješ schaschlik omako, poravnaš z žlico in ne mešaš. Pečeš na 230 stopinj, 1 uro pokrito. Nato preliješ s sladko smetano in vrneš v pečico za 30-45 minut neodkrito.