Segedin ( gluten free )
brez glutena
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 4
[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- 2 lovorjeva lista
- 1/2 kg svinjskega mesa
- malo soli
- 3 žlice domače paradižnikove omake
- 300 g kislega zelja
- 2 stroka česna
- malo olja za pečenje
- nekaj kumine
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3139 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 628 |
Navodila za pripravo
Na vročem olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na kocke narezano meso, sol in lovorjev list.
Ko se meso malo zapeče mu dodamo zelje, ki ga prej oplaknemo z vodo, če je prekislo. Zalijemo z vodo in dušimo 30 minut. Potem dodamo 3 žlice domače pardižnikove omake, natren česen in zgostimo s koruzno moko, ki jo zmešamo skupaj z vodo.
Začinimo s kumino in pokuhamo do mehkega.
Postrežemo s polento in se lotimo jesenske poslastice na katero smo čakali kar dolgo časa. No, vsaj jaz, saj med poletjem kuham druge jedi.
Chefov nasvet:
Vedno kadar pripravljam enolončnice, golaže, pasulje in podobno, kot segedin, pustim v loncu kuhano jed vsaj še pol ure do ene ure, preden jo postrežem, saj se medtem zgosti in dobi tisti res pravi pomen hrane. Zato ne bodite neučakani, enolončnice morajo nekaj časa stati v "piskru", kajti le takšne so najbolj odlične.
Poskusite in očarani boste!