Moja kuhinja:

Segedin ( gluten free )

brez glutena



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 4

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čebula
  • 2 lovorjeva lista
  • 1/2 kg svinjskega mesa
  • malo soli
  • 3 žlice domače paradižnikove omake
  • 300 g kislega zelja
  • 2 stroka česna
  • malo olja za pečenje
  • nekaj kumine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3139

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 628

Navodila za pripravo

Na vročem olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na kocke narezano meso, sol in lovorjev list.

Ko se meso malo zapeče mu dodamo zelje, ki ga prej oplaknemo z vodo, če je prekislo. Zalijemo z vodo in dušimo 30 minut. Potem dodamo 3 žlice domače pardižnikove omake, natren česen in zgostimo s koruzno moko, ki jo zmešamo skupaj z vodo.
Začinimo s kumino in pokuhamo do mehkega.

Postrežemo s polento in se lotimo jesenske poslastice na katero smo čakali kar dolgo časa. No, vsaj jaz, saj med poletjem kuham druge jedi.

Chefov nasvet:

Vedno kadar pripravljam enolončnice, golaže, pasulje in podobno, kot segedin, pustim v loncu kuhano jed vsaj še pol ure do ene ure, preden jo postrežem, saj se medtem zgosti in dobi tisti res pravi pomen hrane. Zato ne bodite neučakani, enolončnice morajo nekaj časa stati v "piskru", kajti le takšne so najbolj odlične.

Poskusite in očarani boste!

paradižnikova omaka , čebula , svinjina , kislo zelje




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev