Moja kuhinja:

Segedin golaž


Segedin golaž
Segedin golaž
Segedin golaž
Segedin golaž

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos lovorjev list
  • 2 jedilna žlica moke
  • 1 ščepec sladkorja
  • 1 ščepec popra
  • 4 kos (stroki) česna
  • 2 jedilna žlica olja ali masti
  • 250 ml vode ali jušne osnove (oz. po potrebi)
  • 2 jedilna žlica rdeče paprike
  • 500 g kislega zelja
  • 2 jedilna žlica kisle smetane
  • 500 g svinjine
  • nekaj kos (zrn) popra
  • 1 ščepec kajenskega popra (oz. po okusu)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4404

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 535

Navodila za pripravo

Na olju svetlo prepražimo čebulo in česen, dodamo svinjsko meso (za moj okus so najboljše nemastne svinjske rebrce brez kosti), solimo in popramo in pražimo tako dolgo, da povre vsa tekočina.
Med tem časom, ko pripravljamo meso, že kuhamo kislo zelje (v manjši količini vode), ki smo mu dodali poprova zrna, lovorjev list in malo sladkorja.
Ko je meso prepraženo, dodamo moko, malo popražimo, nato potresemo z rdečo papriko, premešamo in zalijemo z vodo ali jušno osnovo. Vse skupaj malo povremo in stresemo h kislemu zelju. Če je jed pregosta, še dolijemo tekočine.
Če želimo malo ostrejši golaž dodamo kajenski poper.
Vse skupaj kuhamo približno 30 minut.
Po želji lahko tik pred serviranjem dodate še kislo smetano.
K segedin golažu se lepo poda pire krompir ali kar kruh.
Ta jed je boljša, če se kuha v večjih količinah, najboljša pa je drugi ali celo tretji dan.
Želim dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev