Moja kuhinja:

ŠIROKI REZANCI S ŠUNKO



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 dag masla
  • 15 dag šunke
  • 2 jajci
  • * sol in poper po okusu
  • 25 dag skute (puste)
  • 10 dag testenin - široki rezanci
  • 3 dag belih drobtin
  • * trdi sir za po vrhu
  • 5 ali več jed. žl. kisle smetane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4961

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 930

Navodila za pripravo

Testenine skuhamo v petkratni količini vrele vode, ki mora biti osoljena. Jih odcedimo in ohladimo.
Mehko maslo penasto zmešamo in postopoma dodajamo jajca in še naprej mešamo, da postane penasto. Dodamo sol, poper in pretlačeno skuto, po potrebi kako žlico kisle smetane. Na koncu s kuhalnico vmešamo na kocke narezano šunko. Maso previdno vmešamo k dobro odcejenim testeninam.
Vzamemo ognjevarno posodo (pekač),, premažemo z maslom ali oljem, posipamo z drobtinami. Maso vlijemo v posodo, premažemo s kislo smetano in posipamo s trdim sirom (parmezan).
V naprej na 180 °C segreti pečici, približno 40 minut zlato rumeno popečemo.
Zraven pripravimo zeleno, ali mešano solato. Jed še toplo serviramo.

Ta jed bo teknila tudi vašim otrokom.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev