ŠIROKI REZANCI S ŠUNKO
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: cvetka cmor
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 5 dag masla
- 15 dag šunke
- 2 jajci
- * sol in poper po okusu
- 25 dag skute (puste)
- 10 dag testenin - široki rezanci
- 3 dag belih drobtin
- * trdi sir za po vrhu
- 5 ali več jed. žl. kisle smetane
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4961 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 930 |
Navodila za pripravo
Testenine skuhamo v petkratni količini vrele vode, ki mora biti osoljena. Jih odcedimo in ohladimo.
Mehko maslo penasto zmešamo in postopoma dodajamo jajca in še naprej mešamo, da postane penasto. Dodamo sol, poper in pretlačeno skuto, po potrebi kako žlico kisle smetane. Na koncu s kuhalnico vmešamo na kocke narezano šunko. Maso previdno vmešamo k dobro odcejenim testeninam.
Vzamemo ognjevarno posodo (pekač),, premažemo z maslom ali oljem, posipamo z drobtinami. Maso vlijemo v posodo, premažemo s kislo smetano in posipamo s trdim sirom (parmezan).
V naprej na 180 °C segreti pečici, približno 40 minut zlato rumeno popečemo.
Zraven pripravimo zeleno, ali mešano solato. Jed še toplo serviramo.
Ta jed bo teknila tudi vašim otrokom.