Slastni golaž s polenticami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 dcl Rdečega vina
- olje za pečenje
- 5 lovorjevih listov
- 2 kg govejega bočnika
- 10 čebul ( 8 belih, 2 rdeči )
- 2 stroka česna
- 2 velika korenčka
- 1 rdečo papriko
- 6 stočjih fižolov
- malo kolerabnih listov
- malo začimb; kumina, timijan, majeron, paprika v prahu, origano, bazilika, sol, vegeta
- 1/2 tube paradižnikovega koncentrata
- 1 l jušne osnove ali kocke
- 2 vejici svežega peteršilja
- 5 žlic moke za zgostitev
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2018 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 605 |
Navodila za pripravo
Čebulo in česen drobno nasekljamo. Dodamo maščobo, lovorjev list, sol in pražimo na zmernem ognju. Medtem narežemo meso na koščke, sesekljamo korenček, peteršilj, narežemo fižol in papriko. Vse sestavine dodamo k čebuli in dušimo toliko časa, da se meso in zelenjava ne zmehčajo. Potem prilijemo jušno osnovo ali kocko.
Dodamo paradižnikovo mezgo, vino in vse začimbe.
Kuhamo 1 uro, nato jed zgostimo z moko, ki jo zmešamo z malo vode, da ne dobimo grudic.
Golaž naj se kuha še kašne pol ure na zmernem olju.
Medtem pripravimo polento po lastni izbiri. Ponudimo jo zraven golaža, ki je najbolj slasten, če ga postrežemo kakšni dve do tri uri po končanem kuhanju, saj se vsi okusi medtem lepo prepletejo.
Pa sočen dober tek!