Moja kuhinja:

Slastni golaž s polenticami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 dcl Rdečega vina
  • olje za pečenje
  • 5 lovorjevih listov
  • 2 kg govejega bočnika
  • 10 čebul ( 8 belih, 2 rdeči )
  • 2 stroka česna
  • 2 velika korenčka
  • 1 rdečo papriko
  • 6 stočjih fižolov
  • malo kolerabnih listov
  • malo začimb; kumina, timijan, majeron, paprika v prahu, origano, bazilika, sol, vegeta
  • 1/2 tube paradižnikovega koncentrata
  • 1 l jušne osnove ali kocke
  • 2 vejici svežega peteršilja
  • 5 žlic moke za zgostitev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2018

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 605

Navodila za pripravo

Čebulo in česen drobno nasekljamo. Dodamo maščobo, lovorjev list, sol in pražimo na zmernem ognju. Medtem narežemo meso na koščke, sesekljamo korenček, peteršilj, narežemo fižol in papriko. Vse sestavine dodamo k čebuli in dušimo toliko časa, da se meso in zelenjava ne zmehčajo. Potem prilijemo jušno osnovo ali kocko.
Dodamo paradižnikovo mezgo, vino in vse začimbe.
Kuhamo 1 uro, nato jed zgostimo z moko, ki jo zmešamo z malo vode, da ne dobimo grudic.
Golaž naj se kuha še kašne pol ure na zmernem olju.
Medtem pripravimo polento po lastni izbiri. Ponudimo jo zraven golaža, ki je najbolj slasten, če ga postrežemo kakšni dve do tri uri po končanem kuhanju, saj se vsi okusi medtem lepo prepletejo.
Pa sočen dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev