Smetanova omaka s piščancem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 stroki česna
- ščepec soli in popra
- 3 žlice olja
- 30 g naribanega sira
- 2 piščančja zrezka
- 200 ml smetane za kuhanje
- 1 čajna žlička moke
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2293 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 630 |
Navodila za pripravo
Začnemo z rezanjem zrezkov na trakove debele okrog 2cm, jih začinimo s soljo, poprom in nanje drobno narežemo česen. Dodamo še 4 žlice olja in dobro pregnetemo, ter če imamo dovolj časa pustimo marinirati kakšne pol ure. Drugače pa vse zvrnemo v segreto ponev in meso dobro popečemo. Vmes v kozarec vlijemo 1 dcl vode in žličko moke der zelo dobro premešamo, da ne bo nobenih grudic. Nato ponev odstavimo, in vanjo vlijemo smetano za kuhanje ter zmešano vodo z moko. Ponev nato damo nazaj na segreto ploščo in pustimo da omaka začne vreti in takoj odstavimo. Dodamo nariban sir in počakamo minutko da se stopi, ter ga nato vmešamo v omako.
DOBER TEK!