*SOČNA MESNA MUSAKA*
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Bojanka Drnovšek
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 jedilna žlica masla
- 1 ščepec šetraja
- 2,5 dcl mleka
- 1 ščepec currya
- 1 ščepec cesna v prahu
- 1 dcl PARADIŽNIKOVE MEZGE MUTTI
- 1 kg mletega mesa
- 1 veliko čebulo
- 1 majhno zeleno papriko
- 2 ščepec paprike v prahu
- 1 ščepec muškatnega oreščka
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3530 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 690 |
Navodila za pripravo
Skuhamo v oblicah krompir. Zmiksamo čebulo in zeleno papriko. Pražimo 1-2 minuti dodamo mleto meso, solimo, popramo in posujemo še z ostalimi začimbami. Meso pražimo pribljižno 30 minut, nato pa damo paradižnikovo mezgo in papriko v prahu pa še malo zalijemo z vodo, da ni presuho. Kuhamo na malem ognju še 5-10 minut.
Bešamel omaka:V posodi segrejemo maslo in moko ter na majhnem ognju kuhamo 1 minuto. polovico segretega mleka zlijemo med maslo in kuhamo na malem ognju, da se zgosti. Postopoma dolivamo še ostalo mleko, solimo,nastrgamo muškatni orešček in premešamo.
Krompir olupimo in ga narežemo na kolobarje. Posodo naoljimo in damo plast krompirja, plast mesa dokler nam ne zmanjka, nato polijemo z bešamel omako. Damo v pečico in pečemo 60 minut na 200 stopinj.
Omako lahko polijete na koncu lahko pa vsako plast posebej.
DOBER TEK