Moja kuhinja:

*SOČNA MESNA MUSAKA*



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jedilna žlica masla
  • 1 ščepec šetraja
  • 2,5 dcl mleka
  • 1 ščepec currya
  • 1 ščepec cesna v prahu
  • 1 dcl PARADIŽNIKOVE MEZGE MUTTI
  • 1 kg mletega mesa
  • 1 veliko čebulo
  • 1 majhno zeleno papriko
  • 2 ščepec paprike v prahu
  • 1 ščepec muškatnega oreščka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3530

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 690

Navodila za pripravo

Skuhamo v oblicah krompir. Zmiksamo čebulo in zeleno papriko. Pražimo 1-2 minuti dodamo mleto meso, solimo, popramo in posujemo še z ostalimi začimbami. Meso pražimo pribljižno 30 minut, nato pa damo paradižnikovo mezgo in papriko v prahu pa še malo zalijemo z vodo, da ni presuho. Kuhamo na malem ognju še 5-10 minut.
Bešamel omaka:V posodi segrejemo maslo in moko ter na majhnem ognju kuhamo 1 minuto. polovico segretega mleka zlijemo med maslo in kuhamo na malem ognju, da se zgosti. Postopoma dolivamo še ostalo mleko, solimo,nastrgamo muškatni orešček in premešamo.

Krompir olupimo in ga narežemo na kolobarje. Posodo naoljimo in damo plast krompirja, plast mesa dokler nam ne zmanjka, nato polijemo z bešamel omako. Damo v pečico in pečemo 60 minut na 200 stopinj.

Omako lahko polijete na koncu lahko pa vsako plast posebej.

DOBER TEK





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev