sočna pečenka
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: nina kastelec
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- 3 jedilna žlica olivnega olja
- 1 ščepec začimbe( bazilika, origano, timijan)
- 5 dag sira
- 2 jedilna žlica drobtin
- 2 vejici peteršilja
- 500 g mletega mesa
- 150 g pečene slanine
- 1,5 dcl toplega mleka
- 3 stroke česn
- 2 mali žemlji ali 2 rezini kruha
- 4 jajca( 2 trdo kuhana)
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2404 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 612 |
Navodila za pripravo
Čebulo in česen sesekljamo. Žemlje narežemo na kocke in jih namočimo s toplim mlekom. Slanino narežemo na kocke.
Čebulo prepražimo na olivnem olju in ji dodamo česen in slanino. Vse skupaj še malo prepražimo. V posodi zmešamo mleto meso, 2 jajci, žemlji, začimbe, sol, sesekljan peteršilj, prepraženo čebulo s slanino in drobtine. Polovico mase damo v pekač, na sredino damo trdo kuhana jajčka in sir. Po vrhu damo drugo polovico mase. Po vrhu polijemo pečenko s segretim oljem in damo v segreto pečico na 200°C za eno uro.
Dober tek.