Moja kuhinja:

sočna pečenka



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čebula
  • 3 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 ščepec začimbe( bazilika, origano, timijan)
  • 5 dag sira
  • 2 jedilna žlica drobtin
  • 2 vejici peteršilja
  • 500 g mletega mesa
  • 150 g pečene slanine
  • 1,5 dcl toplega mleka
  • 3 stroke česn
  • 2 mali žemlji ali 2 rezini kruha
  • 4 jajca( 2 trdo kuhana)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2246

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 540

Navodila za pripravo

Čebulo in česen sesekljamo. Žemlje narežemo na kocke in jih namočimo s toplim mlekom. Slanino narežemo na kocke.
Čebulo prepražimo na olivnem olju in ji dodamo česen in slanino. Vse skupaj še malo prepražimo. V posodi zmešamo mleto meso, 2 jajci, žemlji, začimbe, sol, sesekljan peteršilj, prepraženo čebulo s slanino in drobtine. Polovico mase damo v pekač, na sredino damo trdo kuhana jajčka in sir. Po vrhu damo drugo polovico mase. Po vrhu polijemo pečenko s segretim oljem in damo v segreto pečico na 200°C za eno uro.
Dober tek.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev