Moja kuhinja:

sončno z mesnimi kroglicami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica moke
  • 1 ščepec soli
  • 2 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 jajce
  • 1 jedilna žlica kisle smetane
  • 2 stroka česna
  • 200 ml paradižnikove kaše
  • 1 jedilna žlica drobtin
  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 1 govejo kocko za juho
  • 1 vejica peteršilja
  • 1 skodelica riža
  • 1 večjo čebulo
  • 1 ščepec bazilike

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2560

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 741

Navodila za pripravo

Riž na pol skuhamo v slani vodi. Čebulo in česen drobno sesekljamo.
Zmešamo mleto meso, pol čebule, česen, jajce, riž, sesekljan peteršilj in sol. Z rokami oblikujemo cmoke, ki jih povaljamo v drobtinah. Na žlici olivnega olja, jih v ponvi, z vseh strani popečemo.
Omaka:
Na olivnem olju prepražimo polovico na drobno sesekljane čebule, dodamo paradižnikovo kašo, baziliko in govejo jušno kocko. Vse skupaj zalijemo z vodo. Malo pokuhamo in nato spasiramo s paličnim mešalnikom. V omako damo cmoke. Po potrebi še solimo. Kuhamo počasi, pokrito 20 min. Omako zgostimo. V skodelici zmešamo 1 žlico kisle smetane, malo vode in žlico moke in zlijemo v omako. Premešamo in kuhamo še 10 min.
Dober tek.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev