sončno z mesnimi kroglicami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: nina kastelec
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jedilna žlica moke
- 1 ščepec soli
- 2 jedilna žlica olivnega olja
- 1 jajce
- 1 jedilna žlica kisle smetane
- 2 stroka česna
- 200 ml paradižnikove kaše
- 1 jedilna žlica drobtin
- 500 g mešanega mletega mesa
- 1 govejo kocko za juho
- 1 vejica peteršilja
- 1 skodelica riža
- 1 večjo čebulo
- 1 ščepec bazilike
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2560 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 741 |
Navodila za pripravo
Riž na pol skuhamo v slani vodi. Čebulo in česen drobno sesekljamo.
Zmešamo mleto meso, pol čebule, česen, jajce, riž, sesekljan peteršilj in sol. Z rokami oblikujemo cmoke, ki jih povaljamo v drobtinah. Na žlici olivnega olja, jih v ponvi, z vseh strani popečemo.
Omaka:
Na olivnem olju prepražimo polovico na drobno sesekljane čebule, dodamo paradižnikovo kašo, baziliko in govejo jušno kocko. Vse skupaj zalijemo z vodo. Malo pokuhamo in nato spasiramo s paličnim mešalnikom. V omako damo cmoke. Po potrebi še solimo. Kuhamo počasi, pokrito 20 min. Omako zgostimo. V skodelici zmešamo 1 žlico kisle smetane, malo vode in žlico moke in zlijemo v omako. Premešamo in kuhamo še 10 min.
Dober tek.