Špinačna mesna lazanja
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- ščepec soli in popra
- 1 pest parmezana
- 3 pesti sira
- 100 ml pelatov
- 500 g mletega mesa
- 1 paket špinačnih testenin za lazanjo
- 250 ml pripravljenega bešamela
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3786 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 644 |
Navodila za pripravo
Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si
Meso popečemo in mu dodamo pelate. Vse skupaj malce pokuhamo, posolimo in popopramo, ter odstavimo.
Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Pekač namastimo in ga najprej polijemo z bešamelom. Nato dodamo plast testenin. Le te prelijemo z bešamelom, nato z mesno omako, pa spet malce z bešamelom. Ter ta postopek ponovimo še enkrat. Na koncu končamo s plastjo testenin, ki jih potresemo z naribanim sirom in parmezanom.
Vse skupaj položimo v pečico za 45-50 minut.
Zraven postrežemo solato.
Dober tek!