Moja kuhinja:

Špinačna rižota



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 zrna česna
  • malo olja
  • 2 jajci
  • 2 dcl smetane za kuhanje
  • sol in poper
  • četrt čebule
  • malo muškatnega oreščka
  • 1-2 žlici moke
  • 3 dcl riža
  • 30 dag svinjske ribice
  • 15 dag špinače (prekuhane)
  • 1 liter jušne osnove (ali vrela voda + jušna kocka)
  • malo ribanega sira po želji
  • nekaj mleka za dolivanje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1923

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 621

Navodila za pripravo

Čebulo in česen sesekljamo, svinjsko ribico narežemo na kocke. Na olju prepražimo čebulo, da porumeni, dodamo česen in meso. Popečemo, da se rjavo zapeče in posuši mesni sok. Posujemo z žlico moke, premešamo, dodamo zajemalko kropa in vsujemo riž. Malce premešamo, da postekleni (po potrebi dodamo krop), začinimo ter prilijemo vso preostalo juho.

Zmanjšamo ogenj in kuhamo v pokriti posodi še 15-20 minut, oziroma dokler riž ni kuhan (odvisno kakšnega uporabimo). Vmes nekajkrat premešamo in prilijemo mleka, če zmanjka tekočine.

Proti koncu kuhanja primešamo špinačo in prilijemo smetano. Premešamo, dodamo muškatni orešček in po potrebi dodatno začinimo. Jajci stepemo in vmešamo med rižoto. Pustimo na ognju še nekaj minutk in odstavimo.

Serviramo z malce ribanega sira.

Dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev