Špinačna rižota
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 zrna česna
- malo olja
- 2 jajci
- 2 dcl smetane za kuhanje
- sol in poper
- četrt čebule
- malo muškatnega oreščka
- 1-2 žlici moke
- 3 dcl riža
- 30 dag svinjske ribice
- 15 dag špinače (prekuhane)
- 1 liter jušne osnove (ali vrela voda + jušna kocka)
- malo ribanega sira po želji
- nekaj mleka za dolivanje
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 1923 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 621 |
Navodila za pripravo
Čebulo in česen sesekljamo, svinjsko ribico narežemo na kocke. Na olju prepražimo čebulo, da porumeni, dodamo česen in meso. Popečemo, da se rjavo zapeče in posuši mesni sok. Posujemo z žlico moke, premešamo, dodamo zajemalko kropa in vsujemo riž. Malce premešamo, da postekleni (po potrebi dodamo krop), začinimo ter prilijemo vso preostalo juho.
Zmanjšamo ogenj in kuhamo v pokriti posodi še 15-20 minut, oziroma dokler riž ni kuhan (odvisno kakšnega uporabimo). Vmes nekajkrat premešamo in prilijemo mleka, če zmanjka tekočine.
Proti koncu kuhanja primešamo špinačo in prilijemo smetano. Premešamo, dodamo muškatni orešček in po potrebi dodatno začinimo. Jajci stepemo in vmešamo med rižoto. Pustimo na ognju še nekaj minutk in odstavimo.
Serviramo z malce ribanega sira.
Dober tek!