SRCA IZ HRENOVK
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Simona Rus
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- MALO sira
- SOL, poper
- 2 TELEČJI(ALI SVINJSKI) HRENOVKI
- MALI češnjev paradižnik
- MALO KOKOSOVE MASTI(ALI REPIČNEGA OLJA)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2898 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 861 |
Navodila za pripravo
V PEKAČ DAMO MALO KOKOSOVE MASTI. Hrenovko zarežemo po dolžini tako, da od začetka pustimo okoli 1 cm. Oblikujemo srce in konce pričvrstimo z zobotrebci. Srce položimo v pekač, damo za deset minut v pečico, vzamemo ven in notri ubijemo jajce(ga solimo) in damo zopet v pečico za 7 minut.
Na servirni krožnik damo malo solate, zarežemo v paradižnik in damo notri koščke sira.
Ko hrenovke vzamemo iz pečice jim odstranimo zobotrebce in razdelimo po krožniku.
Ali ne boste pritegnili otroke, da jedo...pa tudi odrasle seveda!!!