Moja kuhinja:

Srnin zrezek na špinačni posteljici z bučnim pirejem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 100 g maslo
  • - sol, poper, olivno olje
  • 1 dcl mleka
  • 4x 150 g zrezek (srnino meso, lahko tudi govedina boljše kvalitete)
  • 200 g špinače
  • 1200 g jedilne oranžne buče (teža neočiščene)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2078

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 554

Navodila za pripravo

Bučo dobro operemo jo obrišemo s papirnato brisačo in prerežemo na polovico po dolgem. Semen in vlaken ne odstranimo, to storimo ko je pečena. Pekač obložimo s peki papirjem in papir namaženo z olivnim oljem. Prerezano bučo postavimo na pekač z odrezano stranjo navzdol. Pečico segrejemo na 180 stopinj in bučo pečemo 35-45 minut odvisno od velikosti buče. Buča je pečena ko jo lahko z vilico ali leseno palčko zlahka prebodemo in je meso buče že mehko. Bučo malce ohladimo, odstranimo semena in vlakna ter z žlico izdolbemo meso buče ter ga damo v posodo. Bučnemu mesu dodamo maslo (50g), sol, poper in mleko (mlačno) ter dobro premešamo s paličnim mešalnikom da dobimo gladek pire.

Srnine zrezke je dobro čez noč pustiti v marinadi, ker je potem meso mehkejše in bolj okusno. Za marinado potrebujete sol, poper, gorčica, olivno olje. Meso namažete z marinado in ga zavijete v prozorno folijo ter pustite čez noč v hladilniku. Če nimate časa za mariniranje meso pred peko samo nasolite in poprate ter namažete z nekaj kapljicami olivnega olja. Meso spečemo na žaru oz. na dobro ogreti žar ponvi. Ko je meso pečeno ga pustite nekaj minut stati preden ga servirate na krožnik.

Medtem ko meso stoji, špinačo dobro operete in jo v ponvi na segretem maslu (50 g ali olivnem olju) sotirate špinačo 1-2 minute. Nakoncu špinačo še malo poslimo in jo serviramo s pirejem in zrezkom.

Recept je za 4 osebe.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev