srnini zrezki v lovski omaki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: eno rizvič
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jedilna žlica gorčica
- 2 jedilna žlica masla
- 1 čajna žlica popra
- 4 kos srnini zrezki
- 10 dag gob (po želji)
- 2 kos šalotki
- 2 dcl belega vina
- 2 jedilna žlica peteršilja
- 1 kos maslena kocka
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 15487 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 772 |
Navodila za pripravo
Zrezke očistimo in jih posolimo,popramo ter po eni strani premažemo z gorčico.Na olju jih na hitro počečemo in shranimo na toplo.V posodi segrejemo maslo na njem popražimo šalotko ji prilijemo belo vino ter dodamo masleno kocko za gostitev omake.Popramo,solimo dodamo še peteršilj in dodamo zrezke ter počasi dušimo.Po potrebi zalivamo z juho in dodajamo masleno kocko da je omaka primerno gosta.Zraven lahko postrežemo ,kruhove cmoke,rezne testsenine ali pire krompir