Moja kuhinja:

Srnjakov golaž


Srnjakov golaž
Srnjakov golaž
Srnjakov golaž
Srnjakov golaž

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kg Srnjakovega mesa
  • 1 kg govedine
  • 5 dag svinjske masti
  • 2 stroka česna
  • 2 jedilna žlica paradižnikove mezge
  • 2 jedilni žlici paradižnikove mezge
  • 2 dcl dobrega rdečega vina
  • 1 čajna žlica poper
  • 1 sol po okusu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 7114

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 712

Navodila za pripravo

Čebulo narežemo na kolobarje in popražimo na svinjski masti.Dodamo papriko ,nekaj zrn kumine in nasekljan česen.Priložimo na kose narezano srnjakovo meso in govedino,popražimo in nato dušimo 1 uro in pol do 2 uri.Po potrebi sproti prilivamo tekočino ( jušno osnovo).Ko se sok posuši ,dodamo paradižnikovo mezgo,popražimo,pomokamo,zalijemo z jušno osnovo in vinom ter še kakšnih 20 min.pokuhamo.Zraven ponudimo bel kruh,zelo se pa priležejo tudi kruhove rezine ali pa ajdovi žganci.Dober tek





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev