Moja kuhinja:

Stefani goveja pečenka



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kg mletega govejega mesa
  • 5 strokov česna
  • 200 g kruha namočenega v mleku
  • 1 ščepec sol,poper
  • 5 kos trdo kuhana jajca
  • 1 dcl vino

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3280

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 636

Navodila za pripravo

1. Kruhova masa: star kruh nadrobimo in namočimo v mleku - najboljše je sredica kruha
2. dodamo mleto govedino ter česen, jajce, nariban sir, sol, poper, vegeta, kajenski poper in ostale začimbe po lastnem okusu
3. Vredu pregnetemo in pustimo maso v hladilniku vsaj 30min
4. razvaljamo maso in dodamo po sredini trdo kuhana jajca ter previdno zavijemo (predlagam delo z foljio)
5. s čopičem premažemo pečenko z jajcem in naložimo v namaščen pekač
6. iz preostanka kruhove mase naredimo štruco (peteršilj, česen, sol, poper, pražena čebula), ki jo po 1uri pečenja pečenke dodamo zraven v pekač in dobila bo super okus, sočnost ter bo enkratna priloga k pečenki.
7. Peče se na 180-200stopinj cca.2uri, vmes zalivamo z juho in vodo in lahko tudi dodamo malo belega vina in kakšen strok česna in čebule

Preden pečenko razrežete jo pokrijte in pustite vsaj 10min, da počiva v pečici.
p.s. nadomestilo za solato je tokrat rdeče vino in rdeče zelje zalito z vinom

Pa dober tek*





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev