Štefani pečenka
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Samanta Abram
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 5 dcl jušne osnove
- 1 velika čebula
- 1 kg mešanega mletega mesa
- 5 trdo kuhanih jajc
- 2 stroka česna
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 6909 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1093 |
Navodila za pripravo
V mleto meso umešamo prepraženo čebulo in česen, sesekljan petešilj... začinimo s soljo, poprom, baziliko, majaronom. V meso dobro vmešamo tudi 2 stepeni jajci...
Polovico mesa porazdelimo po papirju za peko, na to plast mesa položimo kuhana jajca, tako da se dotikajo... Drugo polovico mesa položimo čez prvo plast in oblikujemo štruco.
Pečemo na 200 stopinj in med peko zalivamo z juho.