Moja kuhinja:

Svinjska mrežna pečenka



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 poper
  • 5 strokov česna
  • 1 krompir za pečenje
  • 1 kocka za omako
  • 1 kos svinjska pečenka
  • 1 kos svinjska mrežica
  • 3-5 rezin limone
  • 1 cimetova skorja
  • 1 velik koren
  • 1 juha ali jušna osnova
  • 1 rdeče ali belo vino

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 20053

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 669

Navodila za pripravo

Cca. 1 kg svinjske pečenke (stegno ali ribica ali po izboru) natremo s soljo in poprom in jo obdamo z limono, česnom, peteršiljem, korenčkom, lovorjev list, lahko tudi cimetovo skorjico in kumino in kalčke - po okusu ) ter vse skupaj zavijemo v mrežico. Pekač obdamo z krompirjem v kosih, ki mu dodamo narezano korenje in čebulo (kot na sliki) ter potrosimo z mešanico začimb za krompir ali za omako.
Preden damo v pečico polijemo pečenko z vročim olivnim oljem in maslom. Pečemo na približno 200stopinj celzija 2uri in pridno zalivamo z juho in rdečim ali belim vinom- po okusu.

Postrežemo po domače: narežemo pečenko in jo damo na sredino mize. To je super praznična ali nedeljska jed. V primeru, da ne marete svinjine pa priporočam svoj drug recept z puranjim mesom (poiščite ga med mojimi recepti).

Želim vam dober tek in lepo praznovanje božiča*****





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev