Svinjska pečenka
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: špela debevc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - česen
- - olje
- - čebula
- - sol
- - mleta kumina
- 2 kg svinjskega kareja v mrežici
- - mleti poper
- - svinjska mast
- - poprova zrnja
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 5011 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 629 |
Navodila za pripravo
V pekač damo meso in ga nasolimo. Pustimo počivati čez noč. Potem ga naoljimo, popramo in natremo z mleto kumino. Dodamo par strokov česna , čebulo, poprova zrnja in svinjsko mast. Damo v ogreto pečico na 140°C za 3 ure, vmes zalivamo z mastjo, da se ne zažge. Povišamo temperaturo na 200°C in pečemo še 30 min. Mesa NIKOLI ne prebadamo z vilicami, saj v takem primeru spusti ven ves svoj sok! Narežemo in postrežemo.
DOBER TEK!